Protože pokrývá bezmála tři čtvrtiny planety a obsahuje 97% zemské vody. Přibližně polovina lidské populace je závislá na mořské vodě jako primárním zdroji potravin. A podívejte se na největší města na světě, kolik z prvních půl sta jich najdete na pobřeží moří a oceánů. Moře a oceán je rovněž ohromným zdrojem kyslíku, takže každý z nás, i když žije ve vnitrozemí, je ovlivněn mořskou vodou. Prapůvod života na Zemi je rovněž spojen s mořskou vodou, kdy je dodnes stále považováno za evolučně správné, že suchozemský život vznikl z mořských živočichů. Optikou obyvatele vnitrozemí nemusí být zcela zřejmé, že je člověk spojen s mořskou vodou více, než na několik dní či týdnů v letní dovolené. Avšak i pokud se na vliv moře podíváme průměrnou českou optikou, tak při vzpomínce na procházku po pláži, první potopení, nebo ochutnání slané vody vzbuzuje u všech úsměv na tváři, či alespoň pozitivní nálady. Zkuste si vedle toho představit procházku podél nádrže, či rybníka, skok do vody a na závěr si cucněte ze sklenice vody, kterou jste osolili. Principem se jedná o blízký zážitek, jako v prvním případě, ale jsme si jisti, že pocit z něj budete mít nepopsatelně daleko.
Toto je jeden z několika základních principů, na kterém stojí program Thalasso koučink. Být pryč z přirozeného prostředí. Být daleko od každodenních starostí, a to jak mentálně, tak i geograficky. Ať to vyzní opět samozřejmě, tak je třeba si uvědomit, že podvědomě ve známém domácím prostředí se málokdo z nás dokáže od rutiny oprostit. Koučink sám o sobě je mentálně náročným procesem a vyžaduje plné soustředění, pokud má mít plnohodnotný smysl. Ačkoliv profesionální kouč vás nejrůznějšími metodami dokáže v hodině „přepnout“ dovnitř vás, význam a smyslem je i následné plnění úkolů či přemýšlení nad probíraným tématem. A návrat z hodiny koučování do běžného života, na kterém jste se zrovna rozhodl začít pracovat na změně, může cestu k vašemu cíli velmi zkomplikovat, ne-li zcela zastavit.